gediplomeerd hoefsmid

Reviews Hoefsmederij Kluiters

Reviews

"Geduld met kleine hoeven"

Maarten ken ik al uit de tijd van mijn Fries. Eerst besloeg hij hem tot volle tevredenheid. Na het overlijden van mijn Fries enkele jaren geleden ben ik overgestapt op de mini-Shetlanders, Nuna en Bram. Deze lopen in een tweespan voor de wagen en komen veel op de straat. Zonder ijzers zou dat geen optie zijn. Omdat Nuna en Bram zo klein zijn is geduld een schone zaak bij iedere beslagbeurt. Ik vind Maarten een fijne hoefsmid met kennis en ervaring. Ik hoop dat Maarten nog maar lang de hoefsmid van mijn tweespan zal zijn.

Marieke Damsteeg & tweespan mini-Shetlanders Nuna en Bram - Recreatief en marathon
 


“Persoonlijke aandacht per paard”

Al vele jaren werken wij op Stal Dijkshoorn samen met Hoefsmederij Kluiters. Tevreden over de persoonlijke aandacht per paard, de flexibele werkhouding, klantvriendelijkheid en de zelfstandigheid waarmee Maarten zijn werk doet, terwijl wij door kunnen gaan met onze eigen bezigheden. Maarten geeft ook raad en advies om de hoeven en benen van onze paarden gezond te houden. En niet alleen onze sportpaarden krijgen deze aandacht, de recreatiepaarden neemt hij net zo serieus. Al heel wat hoefproblemen heeft hij hersteld; brokkelhoeven, scheef afgesleten hoeven, hoefzweren, straalproblemen of gewrichtspoblemen voortkomend uit de stand van de voet, etc. In 2006 werd Arrivederci (v.United) bij ons op stal geboren uit eigen fok. Dit moest ons sportpaard gaan worden. Helaas stond 'Arie' als veulen enorm scheef op de benen. Ongeschikt?

Nee, Maarten heeft hem met begeleiding en voorzichtig corrigerend beslag perfect recht op de benen gekregen. Arie loopt zuiver, heeft nog nooit hoefproblemen of gewrichtsproblemen gehad. Met zijn krap 8 jaar loopt hij serieus mee in de Lichte Tour. Wij zijn Maarten hier erg dankbaar voor. 
Wij willen Hoefsmederij Kluiters dan ook graag aanbevelen. Gezonde paardenvoeten zijn enorm belangrijk en wij hebben volledig vertrouwen in de kunde van Maarten. Daarnaast is zijn opgewekt karakter nog een prettige bijkomstigheid. 

Stal Dijkshoorn - Jacobine Bijl-Dijkshoorn & Arrivederci - Lichte Tour
 


“Maarten houdt zelf bij wanneer mijn paard beslagen moet worden”

Sinds 2007 verzorgt Maarten de hoeven van mijn knappe Timojazzdorijke. Tim is een KWPN ruin (Jazz x Wellington) van maar liefst 1.82 en we starten Z2 dressuur. Tim is niet de makkelijkste klant aangezien hij een rechts achter een krampbeen heeft. Gelukkig heeft Maarten een hoop geduld en kan hij goed met het "probleem" omgaan. Maarten houdt zelf bij wanneer Tim weer aan nieuwe schoenen toe is en pakt hem zelf van stal, de factuur ontvang ik netjes via de mail. Zo hoef ik geen vrij te nemen van mijn werk en mocht Tim onverhoopt een ijzer aftrappen (wat gelukkig niet vaak gebeurt) zorgt Maarten ervoor dat hij er snel weer onder wordt gelegd zodat we door kunnen trainen. Hoefsmederij Kluiters krijgt van mij een dikke 10!

Marion van de Akker & Timojazzdorijke - Z2 dressuur 

“Veilig op concours”

Review Hoefsmederij Kluiters

In 2008 ben ik in aanraking gekomen met Maarten. Destijds was hij de hoefsmid van mijn bijrijdpaard Litiana. Toen ik uiteindelijk mijn eigen paard kocht in 2010 heb ik direct contact opgenomen met Maarten of hij nog tijd had voor een paard erbij. Gelukkig had hij tijd voor Wanderer. Ondanks de frustraties met terug komende rotstraal voor mij als eigenaar, bleef Maarten probleem en oplossingsgericht werken waardoor uiteindelijk de rotstraal onder controle was. Uiteindelijk vorig jaar Caddy gekocht en ook dit paard word door Maarten beslagen naar alle tevredenheid! Week voor een eventing wedstrijd ijzer eraf trappen, ik hoef Maarten maar een berichtje of belletje te geven en ik zie de volgende dag als ik op stal kom dat het ijzer er weer onder zit! Kortom goede en snelle service waardoor wij goed kunnen trainen en veilig op concours kunnen!
Pamela in 't Veld & Caddy - Klasse M Eventing


“Variatie in het beslag om de tölt te ondersteunen''

Maarten beslaat mijn IJslandse merrie nu bijna vier jaar. Hij heeft verstand van de verschillende gangen en denkt mee over hoe variatie in het beslag de tölt kan ondersteunen.

Daarbij is hij altijd bereid om even langs te rijden wanneer er een ijzer los zit of verloren is. Toen ik hem laatst belde omdat het veulen op komst was en de ijzers van mijn merrie verwijderd moesten worden was hij er de volgende dag. Ik ben erg tevreden.

Ninouk Vermeer & Perla en Njála - Recreatief
 


“Kundig en klantvriendelijk” 

Review Hoefsmederij Kluiters

In 2009 heb ik mijn paard gekocht en via Ferry de Hoefsmid ben ik bij Maarten terecht gekomen. Maarten was nog maar net voor zichzelf begonnen. Mijn paard kreeg na drie kwart jaar een vervelende blessure. Het begon met het aftrappen van zijn ijzer in de wei (dit gebeurde nog wel eens). En Maarten kwam altijd, op zeer korte termijn, om het ijzer er weer onder te slaan.

Wat jaren later ging mijn paard steeds sneller zijn ijzers slijten, binnen 4 a 6 weken. En ook daar vond Maarten een oplossing voor. Hij luistert altijd goed naar de klant, hij neemt de tijd voor je. Hij is zeer kundig, klantvriendelijk al met al een geweldige hoefsmid!

Ik zou hem iedereen willen aanraden. Helaas heb ik mijn paard kort geleden moeten laten inslapen en begin ik niet meer aan een nieuw paard. Maarten onwijs bedankt voor je service!

Manon Alderlieste & Richie - Recreatief“Advies over de behandeling is vanzelfsprekend” 

Reviews Hoefsmederij Kluiters

Maarten doet al een paar jaar naar volle tevredenheid de hoeven van mijn Tinker Tinky. Zij vindt zijn aandacht ook heel fijn! Hoewel ze een echt 'meisjes'-paard is, gaat ze graag met hem mee als hij haar uit de wei komt halen! Verder stel ik ook de adviezen van Maarten op prijs. Hoewel Tinky een heel gezond en sterk paard is, hebben haar hoeven af en toe wat extra aandacht nodig: ze breken nogal eens af en ze is gevoelig voor rotstraal. Het lijkt vanzelfsprekend voor hem om mij af en toe wat advies te geven over een behandeling als dat nodig is. Mijn ervaring is dat dat niet zo vanzelfsprekend is, maar wel heel fijn!

Astrid Loriaux & Tinky - Recreatief en paardencoach 


“Gezellig met de klant en vriendelijk voor de dieren” 

Ik ben zeer tevreden met Maarten als hoefsmid voor mijn Haflinger Storm. Toen ik Storm had overgenomen heeft Maarten de stand van de hoeven verbeterd na jaren lang gebrek aan aandacht voor de hoeven door de vorige eigenaar. Na een aandoening in de hoef (5 jaar geleden) heeft Maarten Storm op speciaal beslag gezet en sindsdien doet Storm het prima. Kortom .... een aanrader als hoefsmid die gezellig is met de klant en vriendelijk voor de dieren.

Marian Hendriks & Storm - Mennen en recreatief

 


 “Zonder het vakmanschap van Maarten had ik nooit meer zo kunnen rijden” 

Vanwege een peesblessure adviseerde mijn dierenarts jaren terug om mijn paard Lychi op aangepast beslag te zetten. Zo ben ik bij Maarten terecht gekomen. Maarten en mijn dierenarts hebben in nauw overleg hun kennis en ervaringen gedeeld en zo hebben ze het voor elkaar gekregen dat we de blessure kunnen managen. Want die blessure bleek een oude blessure te zijn die weer opspeelde omdat ik met Lychi toentertijd steeds fanatieker aan het dressuren was (wedstrijden) en de belasting op haar achterbenen dus ook steeds toenam. Een chronische peesblessure dus, helaas geen dressuur carrière voor ons beide. Ik had toen nooit durven denken dat ik ondanks die blessure nu nog altijd heel veel rijplezier met mijn paardje zou hebben. Lychi is inmiddels twintig, en met de juiste zorg van mijn kant (de nodige warming up en cooling down, aandacht voor de manier van trainen) en vooral met het "patiëntenbeslag", zoals Maarten haar ijzers noemt, loopt mijn paard nog altijd rad. Ik rijd dan wel geen wedstrijden meer met haar, maar fanatiek trainen doen we zeker nog wel. Ik ben ervan overtuigd dat dat
                                                            zonder Maarten zijn vakmanschap nooit had gekund!
                                                            Louise Portier & Lychi - Recreatief


“Wietske heeft nu een goede hoef- en beenstand”

Ik heb Wietske nu 3,5 jaar en haar achterbenen stonden meer achter elkaar dan naast elkaar. Daarnaast stond ze helemaal onderuit en had ze bijna zwemvliezen zo erg! De dierenarts en mijn trainster adviseerde een andere hoefsmid, omdat ik anders echt tegen problemen aan ging lopen. Ze kon haar benen er niet goed onder zetten bij het rijden. Uiteindelijk ben ik via mijn bijrijdster bij Maarten uit gekomen. Maarten bekapt Wietske nu ruim 1 jaar en vanaf het begin merkte ik een enorm verschil. Ook heb ik het idee dat ze veel meer ontspannen is gaan lopen. Het onderuit staan is ook véél minder geworden. Ze staat er nu netjes op en de benen staan naast elkaar. Maarten kan ook duidelijke uitleg geven over de hoeven, bekappen, standen en alles wat ermee te maken heeft. Daaruit blijkt ook zijn vakbekwaamheid en zijn interesse in het paard. Ik ben erg blij met Maarten en mijn paard Wietske waarschijnlijk ook!

Heidi Dekkers & Wietske - Wedstrijden dressuur, mennen en recreatief


“Geduld en vakmanschap” 

Review Hoefsmederij KluitersVier jaar geleden kwam Niels bij ons als “wilde” maar o zo schuwe 3 -jarige op super steile voeten, die het niet toestond zijn benen en voeten aan te raken. Met veel geduld en vakmanschap van Maarten staat hij inmiddels op een paar fraaie stappers!

Zowel pony als baasjes zeer tevreden!

Fam. Van Eybergen & Niels - Dressuur en Eventing“Altijd heel tevreden!” 

Review Hoefsmederij Kluiters

Ben altijd heel tevreden over Hoefsmederij Kluiters!

Natascha Steger & Perone - M1 dressuur en recreatief


 


“Maarten neemt de tijd en werkt rustig en geduldig” 

Sinds 2012 bekapt en beslaat Maarten onze KWPN-merrie Dallas. Ze is nog jong en was eigenlijk bang van onze vorige hoefsmid. Misschien is er ooit iets gebeurd bij de vorige eigenaar? Nadat het eigenlijk steeds slechter ging en Dallas steeds meer in paniek raakte, gingen wij op zoek naar een andere hoefsmid. Na een goede aanbeveling van iemand anders bij ons op stal zijn wij bij Maarten terecht gekomen. Na het verhaal aangehoord te hebben besloot hij om onze merrie als eerste te doen op zijn dag. Hij nam er alle tijd voor en was heel rustig en geduldig. Ook zorgde hij er met zijn verhalen voor dat wij ons konden ontspannen, waardoor we onze spanning niet overbrachten op het paard. Inmiddels heeft hij haar al enkele keren bekapt en het gaat heel erg goed. Wij zijn blij!  Demy en Jolanda de Graaf & Dallas - Recreatief


 “Ik ben zeer tevreden over Maarten en ik raad hem ook aan iedereen aan”  

Mijn IJslander Stormur wordt al ruim 5 jaar door Maarten bekapt of beslagen. In de winter en voorjaar heb ik hem meestal zonder ijzers en in de zomer met ijzers. Mijn paard heeft wat probleempjes met de achterbenen en sleept hierdoor erg, Maarten adviseert mij altijd heel erg goed en denkt altijd goed met mij mee. Ik ben zeer tevreden over hem en raad hem ook aan bij iedereen, de hoeven van je paard zijn tenslotte ontzettend belangrijk voor het algemene gestel van je paard. Ik zie Maarten altijd graag tegemoet en hoop dat hij nog jaren met veel plezier de hoeven van mijn paard zal verzorgen.

Kim & Stormur - Recreatief en IJslandersport

 

 
 

“Bedankt voor het bekappen van mijn twee lieverds”  

ReviewNa jarenlang dezelfde hoefsmid gehad te hebben, ben ik eens verder gaan kijken. Uiteindelijk ben ik via internet bij Hoefsmederij Kluiters terecht gekomen. De website sprak mij gelijk aan dus belde ik om een afspraak te maken. Deze afspraak kon al 3 werkdagen later.

In eerste instantie was de afspraak voor me grootste Shetlander, Quinty. Zij werd rustig/ vriendelijk behandeld, terecht erop gewezen dat ze aardig aan de maat is en netjes op maat bekapt. Hieruit spreekt dat het niet alleen een hoefsmid is die zijn centjes verdiend maar ook belang heeft bij het welzijn van het dier. Dit wordt erg gewaardeerd! Na het bekijken van de hoeven van mijn andere pony Kruimel, bleek ook dat hij bekapt moest worden. Niet perse vanwege de lengte maar eerder de drukverdeling op de hoeven (niet rond lopen), hier werd wat informatie gegeven wat ik erg leerzaam vond. Deze informatie heeft helaas mijn vorige hoefsmid nooit verteld. Erg tevreden! Goede prijs-kwaliteitsverhouding, vakkundig, relaxte omgang met pony's en eigenaar.

Savine & Quinty en Kruimel - Recreatie


“Altijd goed beslag” 

Reviews
Ik kan me niet meer heugen hoe lang Maarten mijn paard al beslaat! Jericho (alias Lampie) is nu 25 jaar oud en staat altijd super op zijn voeten! Wij zijn heel erg blij en tevreden met Maarten, altijd op tijd... altijd vrolijk... altijd lief voor Lampie (ook al werkt hij soms niet echt mee) en het belangrijkste... altijd goed beslag!
 
Maarten, ik hoop van harte dat je nog heel lang mijn kanjer blijft beslaan!!!!
 
Linda & Lampie - Recreatief
 

“In goede en slechte tijden sta je voor ons klaar” 

Review Hoefsmederij Kluiters
Wat ben ik blij dat ik met Furore bij jou gekomen ben. In goede en slechte tijden sta je 100% voor ons klaar. Ondanks dat mijn paard niet makkelijk is, staat hij altijd 100% netjes op zijn beslag.

Je staat altijd voor ons klaar, ijzer krom, scheef of eraf door de lompe acties van Furore.
Binnen een aantal dagen sta je er weer.

Je hebt hem op de rit gekregen 3 jaar geleden en daar ben ik je nog steeds dankbaar voor.

Je bent een top smid. Wij hopen nog lang gebruikt te mogen maken van jouw kunde .


Eliza van der Waal & Furore - Dressuur

 

“Relaxed” 

Review Hoefsmederij Kluiters
Maarten is al jaren de hoefsmid van mijn paard Nikita en ik ben zeer tevreden.
 
Nikita is altijd heel relaxed bij Maarten.
 

Charlotte Verhoeckx & Nikita - Recreatief

 


Wilt u ook een review over Hoefsmederij Kluiters plaatsen? Stuur ons uw ervaring met een foto: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.