gediplomeerd hoefsmid

voor- en achterbeslag

Voor- en achterbeslag

Paarden die getraind worden hebben een hoge slijtage van de hoeven. Wanneer deze slijtage hoger is dan dat de hoorngroei kan opvangen, zijn hoefijzers een oplossing. Hierdoor worden de hoeven rondom beschermd. Het kan ook zijn dat uw paard alleen gecorrigeerd moet worden op de voor- of achterhoeven door een afwijkende beenstand. Er kan hier gekozen worden om het paard alleen voor- of achterijzers te geven. Allereerst worden alle vier de hoeven bekapt. Vervolgens worden de voor- of achterijzers om maat gemaakt en bevestigd.

Voor- en achterbeslag naar wens

Wanneer uw paard zeer gevoelig op zijn voeten is kunt u er ook voor kiezen om leren zolen tussen het ijzer en de hoef te laten plaatsen. Dit geeft demping tijdens het lopen en zorgt er tevens voor dat het paard weer durft te lopen. Deze zolen kunnen ook nog eens gevuld worden met Hoofpad (siliconen).

Rijdt u regelmatig op wisselend terrein, zoals gras, dan kunt u vooraf aangeven of er stiftgaten in de ijzers moeten worden aangebracht.

Wilt u meer informatie over de tarieven van voor- en achterbeslag, neem dan gerust contact met ons op via 06 4111 65 67.

  • Nagels omnieten
  • Voor- en achterbeslag: achtervoet vijlen
  • Voor- en achterbeslag: nagels omnieten